Profiteer van de overdrijvingen bij General Electric

. © BelgaImage
Danny Reweghs
Danny Reweghs Directeur strategie Trends Beleggen

General Electric was het kneusje van Wall Street vorig jaar, maar we gaan ervan uit dat het ergste achter de rug is.

General Electric (GE) was vorig jaar het kneusje van Wall Street. De koers deed het zowat 60 procent slechter dan de Dow Jones-index, waar het aandeel sinds jaar en dag deel van uitmaakt. We denken dat de beurs weer stilaan aan het overdrijven is. Bij de meeste aandelen zijn beleggers te optimistisch geworden, bij GE te pessimistisch.

John Flannery, de CEO van GE sinds afgelopen zomer, zal er alles aan doen het eens zo roemrijke bedrijf onder de legendarische Jack Welch weer op de sporen te zetten. Ooit was GE het meest waardevolle Amerikaanse bedrijf. Die tijd is wellicht voorgoed voorbij. Mogelijk komt er een opsplitsing van General Electric in verschillende beursgenoteerde bedrijven.

GE nam een last van 6,2 miljard dollar in het vierde kwartaal van 2017. Over een periode van zeven jaar wordt 15 miljard dollar opzijgezet om de reserves te versterken bij het verzekeringsonderdeel GE Capital.

Sinds oktober vorig jaar gaat de koers van het aandeel GE in vrije val met een voorlopig dieptepunt op 16 dollar. Omdat we ervan uitgaan dat het ergste achter de rug is voor GE en ook omdat de directie de problemen kordaat aanpakt, zetten we twee haussestrategieën op, een voor de korte termijn en een voor de lange termijn.

Geschreven put

Schrijf put General Electric juni 2018 met uitoefenprijs 18,00 dollar @ 1,85 dollar

Met dit contract mikken we op een spoedig, desnoods beperkt herstel van de aandelenkoers. De stijging moet niet groot zijn om winst te maken. Vanaf een koers van 18 dollar zitten we in het winnende kamp. Dat moet mogelijk zijn tegen de vervaldag op 15 juni aanstaande. Het is onze vertrouwde tactiek: zonder inzet winst proberen binnen te halen door het wegtrekken van tijds- en intrinsieke waarde. Bij het minste goed nieuws kan de koers flink heropleven, al dan niet kortstondig.


Gekochte call

Koop call General Electric september 2018 met uitoefenprijs 20,00 dollar @ 0,48 dollar

Voor deze strategie geven we onszelf iets meer tijd, tot uiterlijk 21 september. De koers moet ongeveer 15 procent stijgen opdat dit contract winstgevend zou worden. Zodra de neerwaartse koerstrend omgebogen wordt, kan het snel gaan. Indien we tegen de zomer niet op winst zitten met dit contract, herbekijken we de positie. Maar we denken dat CEO Flannery geprobeerd heeft al het slechte nieuws in korte tijd te brengen.

Partner Content