Haussecombinaties op Unilever

© reuters

Het overnamebod van Kraft op Unilever heeft de beleggers wakker geschud. We geloven dat de inhaalbeweging is ingezet en gaan dan ook voor een hausse-strategie zonder investering.

Unilever, zowel het bedrijf als het aandeel, heeft een ouderwets imago. Het Nederlands-Britse aandeel dobbert al jaren mee met de beursgolven. Maar eind februari heeft een andere oude knar geprobeerd daar verandering in te brengen. De multimiljardair Warren Buffett en zijn Braziliaanse vriend Jorge Paulo Lemann gooiden eind februari een steen in de kikkerpoel. Via Kraft Heinz hadden ze 143 miljard dollar veil om de producent van de Magnum-ijsjes over te nemen. Volgens Buffett was de oude tante te vet geworden en viel heel wat te snoeien in de verouderde kostenstructuur van Unilever. Het bod is afgewezen, maar het heeft de top van Unilever en zijn fervente aandeelhouders wel wakker geschut.

Direct na het bod van Kraft klom de koers van het Unilever-aandeel met 13 procent. Toen de deal afsprong, verwachtte vriend en vijand dat de koers zou terugvallen. Maar dat gebeurde niet. Integendeel, het aandeel kost vandaag 21 procent meer dan een maand geleden. Wellicht is de koersstijging nog maar ingezet. Als CEO Paul Polman zijn beloften kan nakomen, sterk in de kosten snijdt, de minder winstgevende takken afstoot (onder meer Becel) en met sterkere cijfers voor de dag kan komen, dan kan het Unilever-aandeel de ingezette inhaalbeweging doorzetten.

Geschreven put

Schrijf 1 put Unilever september ’17 met uitoefenprijs 48 euro @ 4,51 euro

We gaan dan ook voor een hausse-strategie zonder investering en schrijven de put september 2017 met uitoefenprijs 48 euro en incasseren daarvoor 4,51 euro. Dat is een mooie premie om de plicht op zich te nemen aandelen Unilever te kopen tegen 48 euro. Als de koers van Unilever verder stijgt zoals we verwachten, dan haalt u een rendement van 10 procent ten opzichte van die koers. Bij een (onverwachte) daling onder 48 euro moet u de aandelen wellicht kopen. U betaalt dan 48 euro verminderd met de ontvangen premie van 4,51 euro, of 43,49 euro.

Gekochte call

Koop 1 call Unilever december ’17 met uitoefenprijs 50 euro @ 1,33 euro

Als u een opbrengst van 4,51 euro (x 100) of 451 euro per contract te weinig vindt, kunt u ook gewoon een call kopen. We wijzen graag op de call december 50,00 euro. Die kost slechts 1,33 euro. Het contract is dan ook nog een eindje ‘out the money’ (uitoefenprijs boven de huidige koers). De aandelenkoers moet met ongeveer 7 procent stijgen vooraleer die call intrinsieke waarde krijgt. Maar we gaan ervan uit dat de call dan ook fors in waarde zal toenemen als de koers van het Unilever-aandeel verder stijgt. De potentiële winst is onbeperkt. We hebben nog voldoende tijd (tot 15 december) om daarop te wachten.

Partner Content